Pages

sâmbătă, 6 decembrie 2014

Hasta siempre, Comandante!

Ponta demisionează din funcția de prim-ministru
   În alegeri nu-i ca la la bac. Odată căzut la bac, dacă ești fiul lui Firea, sau oricine altcineva, ai șansa să-ți încerci norocul de câte ori are chef Pricopie să facă noi sesiuni în anul respectiv.
În alegeri, odată ce-ai pierdut, forța centrifugă „te ejaculează” - vorba lui Vanghelie -  într-un lung șir de eșecuri ce se pot sfârși cu excluderea din partid, dacă nu știi să-ți ții gura atunci când ești în rândul ejaculaților.
   La omul sărac nici boii nu trag. N-am înțeles niciodată de ce e sărac unul care are boi, fie ei și leneși, dar, mă rog... Boii lui Victor nu mai trag de dinainte de alegeri, iar acum sunt de-a dreptul nesimțiți. Pe unii i-a exclus din partid, pe alții i-a auto-exclus, dar tot parcă nu domnește ordinea și disciplina, așa ca la nemți.  E greu când ești mândru că ești român să te dezici de dezordinea mioritică. După părerea co-vizitiului Dragnea, toți defetiștii ar trebui excluși, chiar cu riscul să ramână doar ei doi. El știe mai bine, e expert în înhămatul la car al boilor absenți, al morților prezenți și al secretarelor focoase. Oricine poate lua locul boului de jug, atâta timp cât el rămâne vizitiu.
   În ultimul timp, toți par a pune umărul la debarcarea bac-picătorului de la ultimile alegeri. Patidul rămas neexclus, opoziția, foștii aliați, FMI-ul, Comisia Europeană, serviciile, toți conspiră să-l dea jos pe Ponta. Probabil toți l-au citit pe Coelho, că de la el am aflat cum conspiră universul să ne îndeplinească dorințele arzătoare. De aici tragem concluzia că Ponta însuși vrea să nu mai fie premier, de vreme ce universul conspiră ca să nu mai fie. Oricum, Ponta e pe drumul istoriei fără de glorie, deficit și kilometri de autostradă, iar în urma sa rămâne un car cu boi senini ca privirea ministrului Harvard.
   „Hasta siempre, Comandante!„ pare a-i ura Mazăre dintr-o pădure de picioare lungi cu vârste incert majore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu