Pages

miercuri, 3 septembrie 2014

Pelerinaj la Marele Zid Chinezesc

Pelerinaj la Marele Zid Chinezesc
   - În China ... în China am mers mai mult forțat de împrejurări. Am sunat săptămâna trecută la Berlin și mi-a răspuns parțial robotul, că era setat să-i răspundă doar lui Iohannis. La Paris nu era nimeni că-și dăduseră toți demisia.
La Moscova era exclus, că se interpretează, sau interpretează Putin o baladă a călătorului inopinat cu T 90 și Suhoiul la tolbă. La Washington robotul era setat pentru Băsescu și, mai nou, pentru marca Jimmy Choo, în caz că sună d-ra Udrea. Acum, zi și tu, ce opțiuni aveam?
-Vai, d-le Ponta, îmi cereți mie părerea?
-Nu, fă, bă, nu-ți cer nimic, îți dau! Nu te-am urcat în avion? Neam de neamul tău n-a văzut atâta Chină. Ce să fac? Așa sunt eu mărinimos cu presa prietenă. Suflet mare ... Dacă nu crezi, întreabă-l pe șeful tău ce mărinimos pot fi! Tu de la care ești? Ghiță, Gâdea, sau de la alea scrise? 
- De la Andronic.
-Hoopa! Stai așa! Tu ai bilet? Cine te-a lăsat să urci în avion? Nițăă, Niță, zi, bă, șoferului să tragă pe dreapta, că avem la bord unul clandestin de la Andronic, și ăștia ling la adversari!
-Nu pot șefu`, că suntem deja în aer.
-Hmm, fă, ia treci tu în spate, la economic!
-Avionul n-are clasa economic, d-le premier.
-N-are? La WC atunci, că tot vă place să lingeți! Dă-vă dracu`, că toți sunteți la fel!
-Ioane, tu cu cine vorbești?
-Cu unul de-al nostru.
-Dă-l încoace, să mă intervieveze!
-Stai, șefu`, puțin, că mai am să-i zic cum stă treaba cu drumurile expres pe o juma` de bandă pe sens! Termin repede, dacă pricepe ăsta ceva. Deci, cum spuneam, autostrăzile nu sunt necesare decât dacă avem valori ale traficului prognozat corespunzătoare unei exploatări eficiente pe un orizont de timp îndelungat. Prin îndelungat înțeleg circa 20-30 de ani. Ca să fiu mai explicit ...
-Scuze, explicit se scrie cu „x” sau „cs”? Știți, eu am ratat bacu` anul trecut și, anul ăsta, ... dacă tot s-a dat drumul la facultă fără bac, mi-am zis: de ce nu? Mă înțelegeți?
-Oarecum, se scrie cu „x” de la xerox.
-Bă, Ioane, iar faci mișto de doctoratul meu?
-Nu, nu, scuze Victore, era vorba despre benzile pe un sfert de sens de pe drumurile expres, scrise cu „x” de la Xerxes - regele Persiei.
-Persia asta ... am fost în vizită la ea?
-Nu, ca acum se cheamă Iran și e plină de gaze și fundamentaliști.
-Gaze, păi ăsta e domeniul meu, bă Ioane, stai pe tușă, nu te băga!
-Bă, Niță, ești idiot? Era vorba de alceva, despre drumuri expres între regiuni cu o bandă pentru ambele sensuri.
-Hai, bă, Ioane, dă-o dracu` de treabă, iar te iei de mine cu regionalizarea?
-Stai liniștit Liviule, că n-am nimic cu proiectele tale! Dacă te luam la mișto ziceam și eu de secretara aia a ta. Dar, vezi că nu zic nimic de asta. Apropo, a ajuns ministru?
-Bă, gata cu Ioan, întrebă-mă pe mine acum! Gata, am înțeles, drumuri expres pe o juma` de bandă pentru două sensuri, dacă condițiile de trafic o impun, dacă nu, ca acum.
-Mă scuzați d-le prim - Ponta, Ponta - prim, Ponta. Ptiu, mă bâlbâi!
-Încet, încet, că m-ai scuipat de zici că m-am dat cu gel chinezesc! Ai auzit, Liviule, gluma mea? E mai tare decât aia cu regionalizarea ta sau cu autostrăzile-expres cu o lopată de asfalt pentru ambele sensuri. Ha, ha, ha! Da, deci, rezultatele vizitei în China se vor concretiza într-o cale ferată de la București la Iași, construită într-un ritm superior furtului de cale ferată. De asemenea, doresc să-mi exprim recunoștința pentru guvernul chinez care ne-a promis că ne va face ceva pagode oltenești într-un ritm superior ... îîîî, superior.
-Ce alte activități mai aveți de efectuat în cadrul acestei vizite istorice pe tărâmul lui Mao Zedong?
- ÎÎÎ ... da, deci, nevastă-mea vrea ceva chinezării pentru casă. Mai un bideu de jad, mai o mobilă de cactus.
-Doriți să spuneți bambus?
-Bambus-cactus, tot un drac, la ce salariu are nevastă-mea de la europeni ne putem lua și tapițărie de urs panda.
-Ursul panda e o specie protejată.
-Da, şi ce? Dacă vrea mușchii mei fac o ordonanță și-l trec în partid la mine, iar mai apoi îl belesc! Acum ce, că n-oi fi și tu un ecologist? Hai, gata, că mă enervezi, la economic cu tine! Las` că-l sun eu pe patronul tău și ți-o iei că ești nesimțit și, pe deasupra, n-ai nici bacul luat! Marș la economic și la învățat!
-Gata șefu`, aterizăm!
-Niță, crezi că ăștia știu că venim?! ...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu