Pages

miercuri, 4 septembrie 2013

Zeus, când a răpit-o pe Europa, nu știa ce cară-n spate pentru că era un bou

Angela Merkel
   Preschimbat într-un bou, Zeus, căci despre el e vorba, stătea în cireadă și privea de la adăpostul celorlalți boi la fiica lui Agenor bălind, presupunem, mai mult decât dac-ar fi văzut niscaiva lucernă sau trifoi.
     Înconjurată probabil de ceva domnișoare, o idee mai puțin arătoase decât ea, se înțelege, Europa se apropia diafană de boul în călduri, deși supus unei vasectomii, Zeus. Ce căuta ea printre vite de vreme ce era prințesă sau ce căutau vitele în calea prințesei, nu știm, dar conform lui Petre Ispirescu în varianta elenă, cică sigur acolo era și Europa și boul de Zeus. Încă o întrebare se pune când aflăm de la Petrică de camuflarea printre vite a lui Zeus, și anume cum a rezistat tentației de a atenta la pudoarea văcuțelor din cireadă de vreme ce era bou în toată regula. În fine, întrebările ce se pot pune nu vor primi niciodată răspuns, de vreme ce Petrică, cel ce a cules poveștile, e oale și ulcele de ceva milenii.
   Buun, să continuăm povestea. Deci, avem un bou de Zeus și-o domniță cam naivă, pe nume Europa, ce se plimba cu un alai de domnițe pe lângă o cireadă. În continuare aflăm că Europa vrăjită de frumusețea boului a vrut să facă rodeo cu el. Acum mintea noastră e pulbere ca după un pumn de-a lui Mike Tyson, pe vremurile când era un taur în ring și bou în afara lui. Neuronii ni se învârt ca-ntr-un vârtej de scurgere a apei într-o canalizare și nasc cu greu întrebarea - de ce ?!? De ce s-ar urca o suavă pe un bou, nu taur, pentru c-a fost vasectomizat? Bineînțeles că nu primim răspuns. Cert e că s-a urcat. Restul, cu transportul peste mare în Creta, încercarea de suicid a Europei și nașterea semi-zeilor, în ciuda vasectomiei, se știe, și, dacă nu, pentru asta avem goagăl.
   Eu am o variantă proprie a poveștii ce merge pe alt traseu de la apropierea alaiului cu domnițe. Anturajul prințesei era plin de domnișoare drăguțe dintre care enumerăm câteva după nume: Helena, Casandra, Aida, Maricica, Ildiko, Isabelle și altele pe care nu le mai știu după nume. Pe lângă acest anturaj era și un număr serios de servitoare, una mai zdravănă și aptă de muncă decât alta. Între aceste ființe mitologice cu aspect ca cioplit de bardă, pe care nedrept legendele elene nu le amintesc, se evidenția Angela. Cineva a vrut s-o alinte cândva și să-i zică Angelica, dar s-a trezit cu cu un răspuns de genul:
Economia Germaniei
Și-atunci s-a lăsat păgubaș, și a continuat s-o strige Angela. Angela era genul de slujnică ce avea  eleganța în gesturi a unui mistreț ce se scaldă într-o băltoacă undeva prin Pădurea Neagră. Era harnică, mieroasă cu stăpânii și zbir cu celelalte slujnice și dorea dintotdeauna să fie ea prințesa. Așa că atunci când îl văzu pe Zeus transformându-se în bou a știut că destinul ei e cu mult mai darnic dacă-și joacă bine mâna. Când Europa se apropia de boul cuceritor, Angela se apropia și ea tiptil de bou din sens opus, iar la încercarea de încălecare a boului de către Europa, Angela noastră îi dădu o brâncă prințesei de nu se văzu și încălecă ea boul. Faza cu încălecatul și brânca îi scăpă boului de Zeus, el fiind preocupat să iasă din turmă și să se-arunge în mare cu direcția Hersonissos. A simțit el că ceva nu-i în regulă și că suava Europă îi rupe spinarea, dar cu testosteronul la maxim că doar așa-s toți boii ce se cred vasectomizați, a continuat traseul prestabilit făr`ca să privească în urmă și să vadă cu ce s-a pricopsit. Pe asta se baza și Angela, că boul fiind bou, chiar dacă e boul de Zeus, nu se va uita în urmă să vadă ce cară-n spate.
   În urma boului și Angelei au rămas o cireadă de vite speriate și o Europă cu destinul neîmplinit. Destinul de bou a lui Zeus a fost dat peste cap de-o Angelă ce, imediat când s-a văzut la țărm în Creta, i-a tras o verigă-n nară boului de ziceai că-i percing și i-a atașat o funie de el ca să-l poată struni. Zeus a încercat să scape când Angela făcea plajă la Malia, dar nu i-a mers. În plus, ca să nu-i mai vină idei de emancipare pe viitor, i-a atașat un laț în partea din spate în jurul sursei de testosteron ca să-l poată struni mai bine. După ce l-a violat pe săracul bou aparent  vasectomizat de câteva ori și-a devenit mamă de semi-zei, l-a eliberat. Ea s-a întors bronzată spre meleagurile de natale cu un nou statut, acela de mamă de semi-zei, cei drept cam boi, de vreme ce tatăl lor era bou, și, cei mai important, cu gânduri de răzbunare.
   Întoarsă în regat a început să dea ordine. Primul a fost ca toată lumea să intre la regim, mai puțin ea. ,,Kein Strudel fur euch”- sau cum ar zice Maricica: „ La păscut de păpădie și la muncă, nu la întins mâna, puturoșilor!”. În plus a sporit norma de muncă pentru toți ceilalți cu aceeași simbrie, simbrie cu care să-și cumpere strudele. 
   Povestea se încheie în ceață cu anturajul Europei bociferând și blestemând neputința prințesei de a încăleca boul, cu Zeus rușinat, folosit pe post de donator de gene pentru pentru progeniturile Angelei și cu o Angelă omniprezentă, asemenea lui Zeus anterior episodului rușinos, biciuind semenii hămesiți de foame și cocoloșindu-și semi-zeii bovini.
   P.S.: Țara Angelicăi a beneficiat din plin de pe urma puturoșilor din sud. Economia Germaniei fără aportul exporturilor în zona euro ar fi mult mai afectată decât economiile din sudul Europei. Toamna aceasta Germania are alegeri în urma cărora „vițelușii” o vor realege pe Angela. Nu-i poate nimeni condamna pentru aceasta. În fond ea le-a dat strudele lor și ia pus pe ceilalți din afară să pape salate că face bine la dietă. Ca în majoritatea cazurilor de diete drastice, cei ce le urmează într-un sfârșit se lasă păgubași. Cred că e timpul ca Germania s-arunce ceva strudele și la ceilalți sau va sfârși de una singură printre păpădii.


Creșterea economică a Germaniai



Comerțul exterior în PIB-ul Germaniei

Evoluția comerțului exterior al Germaniei




Cerșterea economiei germane


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu