Pages

vineri, 14 februarie 2014

Slalom printre rahaţi de câine

Realitățile trotuarelor bucureștene
    Gata, mai am două-trei sute de rahaţi şi ajung. Unde? Nu contează, dar ajung, ajung, fără să iau pe talpă dovada afecțiunii iubitorilor de animale. Nu, nu sunt în delegația României la Sochi, și nu, nu mi s-au rupt schiurile, și  da, încă particip la cursă. Fac slalom cu papuci normali, nu cu schiuri. Fac slalom printre realitățile trotuarului de București.
Vezi, dacă nu circuli cu mașina sau taxiul, așa aveai de evitat maxim zece-douăzeci! De asta zic, bagă-ți speranțele în ... tr-un vehicol, măcar o bicicletă, și n-o să mai ai grija curățatului pantofilor după arestarea unei recompense din partea Serviciului de ecarisaj. Oprescule!!! Onțane!!! Cum mă faceți voi să devin un Contador cu cinzeci de kile-n plus sau un Schumacher pe-o pistă cu borne de rahat!

   Toată iarna, care, anul acesta a ținut doar două săptămâni, straturi de dovezi de iubire pentru patrupede s-au așternut unele peste alte, pentru ca la topirea zăpezii mutate de pe străzi pe trotuare să ne rămână expresia supremă a aprecierii eterne pentru noi a edililor, de sector sau/și generali. Habar n-am dacă rahatul patrupedelor de apartament e un adevăr omniprezent pe cuprinsul patriei, dar m-am cam săturat să merg ca un om beat pe trotuar pentru a a evita tamponarea călcâielor cu rahat. Rahat, da rahat, românii au găsit un substitut lingvistic pentru frustările aduse de cei din proximitatea Bosforului. Nedrept, rahatul turcesc, spre deosebire de ceea ce găsim noi prin comerț, este un desert elevat. Dar, cum la noi totul ia altă formă, mai neaoșă, de fapt atât de neaoșă că juri că noi l-am inventat, tot așa și rahatul românesc a devenit rahat.
   Ce nu înțeleg nici generalii de sector, nici doctorii de capitală și nici ginerii lui Ilie Sârbu e că rahatul național sau de capitală trebuie taxat. Dacă tot vrei să pui taxe că nu ești în stare să colectezi ca să-i asiguri lui Mazăre ceea ce crede el că-i un trai decent, de ce nu-i taxezi pe proprietarii de rahat pe trotuare. Ce dracu` păzește poliția locală? Să bage amenzi, peste amenzi, peste amenzi, până idiotul ce-l ține pe Grivei de lesă când își face nevoile va sta pregătit c-o pungă-n buzunar. Nu, idiotul nu trebuie deranjat că votează. Dar eu, eu nu votez? Votez, dar nu contez, pentru că o mare parte din cei ca mine în ziua jocului de-a ștampila nu tamponează până la secția de votare niciun rahat de câine. Și cum ochii care nu se văd, se uită, așa și rahatul, omniprezent ani de zile și pe cale de dispariție în preajma urnelor, pare mai puțin deranjant.
   În țara unde un generalii se nasc pe hârtie precum greșelile de exprimare pe facebook ale lui Grapini, în țara unde unde Bianca Drăgușanu e subiect național de dezbatere, alături de coloana lui Becali, iar politica pe bază de tata-socru e axiomă, să nu ne mire că în curând vom ajunge ca de pe pervazul ferestrei să pășim direct pe rahatul de câine. Și, edilii, sau Cuțu Cuțu, sau babele însingurate,  or să ne țipe în timpane c-am ajuns să levităm spre o Nirvană la colț de bloc, market în limbajul uzual, situată imediat ce cobori de pe movila de rahat, în fața ei măturându-se rahatul după care se dă pe movilă , pentru a ne cumpăra cele trebuincioase.



5 comentarii:

  1. iubitorii de animale sau asociațiile n-au nici o vină pentru că unii stăpâni de câini sunt atât de nesimțiți încât nu strâng după animalul lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubitorii de animale sunt în mare parte stăpâni de animale și, deci, vinovați de movilele de excremente. Asociațiile se limiteză la hrănirea și eliberarea maidanezilor, în rest nimic. N-am auzit de vreo ințiativă care să atragă atenția asupra rahatului omniprezent.

      Ștergere
    2. asta pentru că legea care spune că tre` să strângi după câinele tău (da, există așa ceva) nu e nici respectată, nici aplicată. adică, vinovați sunt stăpânii nesimțiți și gardienii/poliția locală. după 2-3 amenzi, nu-ți mai arde să nu strângi după câine

      cât despre asociații, ele militează pt drepturile animalelor, nu au nici o legătură cu educarea populației

      Ștergere
  2. ai impresia ca daca se pun taxe pe latratori serviciile specializate vor curata rahatul ? generalii ismenelor n-au fost in stare sa elimine zapada , ce sa mai vb de rahati ...http://reactiiacide.blogspot.ro/2014/02/ontanu-mai-tare-ca-putin.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la generalisimul de sector nu mă aștept la nimic, dar pot măcar să-mi exprim o frustrare. Sectorul 2 e în ultimii opt ani cel mai prost administrat sector. Onțanu a reușit „performanța” să-l eclipseze pe Vanghelie în materie de delăsare. Rahatul de câini e deranjant, dar e doar unul dintre rahaturile administrației de sector.

      Ștergere